Драги посјетиоче,

Овај страница је направљена управо за тебе, за твоја питања и недоумице око будућег занимања, или, ако си родитељ па желиш више информација о перспективама и приликама за своје дијете. Можда си послодавац који размишља о будућности своје компаније и интересујеш се за уписне политике? Ово је мјесто на ком можеш добити најсвеобухватније информације или контакте гдје се даље можеш информисати о питањима која те занимају.

Добродошли.

Платформа МОЈЕ ЗАНИМАЊЕ

Платформа МОЈЕ ЗАНИМАЊЕ настала је из потребе да се на једном мјесту обједине све информације о средњем стручном образовању, о стручним занимањима и о перспективама ових занимања у Републици Српској. Она је и резултат ангажмана свих укључених у процес унапређења стручног образовања, и у реализацију пројекта „Промоција стручног образовања у Републици Српској“ који је покренут на иницијативу Уније удружења послодаваца Републике Српске (УУПРС). Пројекат подржава Министарство просвјете и културе Републике Српске, а реализује Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH а кроз пројекат „Стручно образовање у Републици Српској“. Пројекат је суфинансиран од стране владе Швицарске и СР Њемачке.

Зашто платформа

 

Тржиште рада се значајно промијенило протеклих 10 година. Послодавци у Републици Српској апелују да је потребан већи број радника у привреди – стручно оспособљених радника, спремних за рад након средње школе. Средње школе апелују јер се број ђака у средњим стручним школама смањује. Институције – Министарство просвјете и културе Републике Српске заједно са Републичким педагошким заводом раде на ажурирању уписних политика и стандарда занимања како би се оне ускладиле са потребама тржишта рада.

Платфома обједињава информације о школама и послодавцима у Републици Српској, праксама, плаћеним пракасама и перспективама стручних занимања у текућем периоду, као и законску регулативу у области средњег образовања.

Сарадња као кључ за боље сутра

Истовремено, МОЈЕ ЗАНИМАЊЕ је заједнички простор за дјецу – будуће  и садашње средњошколце, њихове родитеље и старатеље, наставнике као и за носиоце платформе – послодавце и институције. У овом заједничком простору дијелимо информације, приједлоге и потребе свих заинтерсованих како бисмо унаприједили друштво и економију Републике Српске.

Сарадња као кључ за боље сутра

Пронађи занимање

Више од 100 огласа на порталу МОЈЕ ЗАНИМАЊЕ